Blacktop Deluxe – Presence and Gain

Blacktop Deluxe PresenceAndGain_c

In de bluesrock is het powertrio waarschijnlijk meer de norm dan in andere genres. Ook Keith Howe, een uit Yorkshire afkomstige bluesrocker, maakt van deze klassieke samenstelling gebruik, hoewel hij toch niet zonder de hulp van toetsen en een saxofoon kan. Samen met drummer Alan Ibbotson en bassist Rob Martin heeft hij als Blacktop Deluxe een prima tweede album in twee jaar tijd op de markt gebracht.

“Presence & Gain” bevat dertien zelfgeschreven rockende bluesnummers. De ritmesectie houdt de boel strak. Howe heeft een fraaie en duidelijke stem en een heldere gitaarstijl. Iets echt nieuws, iets revolutionairs horen we niet. Maar dat is helemaal niet erg. Muzikaal is er genoeg te genieten. Mijn favoriete nummers zijn “One Step At The Time” met fel gitaarwerk en de boogie “Chasin’ Snakes”.

Gewoon lekker rockende blues, die mij het gevoel geeft dat de band live behoorlijk kan spetteren. (7/10) (Eigen productie)