The Knickerbocker All-Stars – Go Back Home To The Blues

KnickerbockerAllStars GoBackHomeToTheBlues_c

Het Knickerbocker Cafe is al sinds vele jaren een begrip op Rhode Island. Het staat bekend om zijn prima keuken, maar eveneens om de muziek die er wordt gespeeld. De befaamde Roomful Of Blues is er in 1967 opgericht. Even befaamd is de “open mic”, waar muzikanten naar hartelust kunnen jammen. Live-opnamen van zo’n avond zijn vorig jaar al verschenen onder de titel “Open Mic at the Knick”.

De band, The Knickerbocker All-Stars, is samengesteld uit leden van Roomful Of Blues, de Duke Robillard Band en Sugar Ray and the Bluetones. Van muzikanten met een dergelijke staat van dienst verwacht je heel veel en dat wordt op hun nieuwe album “Go Back Home To The Blues” helemaal waar gemaakt. Het niveau van de nummers is uitzonderlijk hoog. Het swingt de pan uit. Van de eerste tonen van “36-22-36” tot de laatste akkoorden van “I Tried” is het een waar feest.

Absolute topklasse. Een ‘must’. (JP Cadillac Records) (8,5/10)