The Westies – West Side Story

Westies WestSideStoriesThe Westies is de band die is gevormd rond Michael McDermott en Heather Horton. Zij hebben zich genoemd naar een Ierse gang die in de jaren zestig en zeventig behoorlijk van zich deed spreken in New York. McDermotts stem doet denken aan een kruising tussen Bruce Springsteen en Tom Waits, terwijl die van Horton daar prima bij past.

De tien nummers op het album zijn geschreven door McDermott en tonen over het algemeen de duistere kant van het leven. Wat stijl betreft moet je denken aan rock met invloeden van blues, country en folk. De nummers zijn goed geschreven en zitten goed in elkaar; niets mis mee. Ondanks de zwaarmoedige teksten kabbelt het een beetje braaf voort. De beste nummers zijn naar mijn mening “Death” over iemand die op death row op zijn dood zit te wachten, en “Devil”, een fraai southern soul nummer. (Purper Sky Records) (7/10)