Bluesrockgiganten Sean Webster en Stevie Nimmo op Scheldeblues

scheldeblues 2016 webOp zaterdag 30 januari vindt de 7e editie van Scheldeblues plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Wederom is weer een gevarieerd internationaal programma en kunnen bezoekers genieten van diverse stijlen.

De avond wordt geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk speelt de band akoestische blues- en folknummers met invloeden uit bluegrass en tex-mex muziek. Kenmerkend is de enorme drive. De band zal nummers spelen van hun nieuwe album ‘Down Here Below’. Vervolgens staat de Britse bluesrockgitarist Sean Webster op het programma. Sean Webster is een inspirerende gitarist, zanger en songwriter met een grote reputatie in de Britse blues- en rockscene. Zijn band heeft leden zien komen en gaan sinds haar oprichting in 2003, maar Sean blijft doen wat hij het beste kan, schrijven en spelen van ongelooflijk mooie muziek. Het debuutalbum ‘Long Time Coming’, zet The Sean Webster Band in de publieke belangstelling voor de eerste keer, en werd beschreven door Blues Matters Magazine als ‘een echt juweeltje’. Het album laat Sean’s schroeiende gitaarspel horen beïnvloed door Albert Collins, Eric Clapton, Mark Nobeler, Gary Moore en Stevie Ray Vaughan. Zijn rijke, doorleefde vocalen doen denken aan Joe Cocker, Bryan Adams en Jonny Lang.

Sean’s tweede cd, getiteld ‘If Only’, verlegde de grenzen van de blues en prikkelde een breder publiek. Radiostations in het Verenigd Koninkrijk, Bosnië, Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten pikten deze cd op. Sindsdien heeft Sean getoerd in de VS en door heel Europa. Na een jaar afwezigheid heeft Sean Webster het vuur weer terug om de podia te bestormen met nieuwe songs en nieuw elan. Met een nieuw album op komst en een volledige Engelse bandbezetting is Sean er helemaal klaar voor en zet hij langzaam maar zeker weer voet aan de Europeese vaste wal. Energie, dynamiek, indringende vocalen en vooral fantastisch gitaarspel zijn de ingredienten voor een geweldige Sean Webster show.

Afsluiter van de avond is The Stevie Nimmo Trio. Stevie Nimmo, bekend van de Schotse band ‘The Nimmo Brothers’ heeft naast de Nimmo’s ook een gerespecteerde solocarrière van meer dan 20 jaar. Na de succesvolle tours met broer Allan Nimmo en akoestische optredens is het nu weer tijd voor een vol elektrisch bluesrock avontuur met zijn trio. Dampende bluesrocknummers worden afgewisseld met mooie ballads. Zijn veelzijdige gitaarspel wordt bejubeld, hij tovert de meest magnifieke solo’s uit zijn gitaar alsof het niets is. Al meer dan twintig jaar leidt hij een muzikantenbestaan, waarin hij acht albums heeft uitgebracht. Nadat hij in 2009 enige tijd uit de running is geweest na ziekte, is hij nu weer helemaal terug: in 2014 speelde hij met The Nimmo Brothers Scheldeblues al eens plat. Nu dus tijd voor zijn eigen Stevie Nimmo Trio. Mis deze kans niet om deze artiest in topvorm te bewonderen!

Tijdens de pauzes kan met genieten van Blues Stuff. Met veel ervaring en jong talent bezorgt Blues stuff menig bluesliefhebber kippenvel! Blues Stuff legt de muzikale nadruk op pakkende bluesrock songs die uitgebalanceerd worden met veel opwekking en passie. Zodra de eerste tonen uit de stratocaster of Les Paul gieren komen blues/rocklegendes weer tot leven door geweldige performens van Blues Stuff. Met de ervaren Willem Schot op slaggitaar en zang en hét gitaar tallent van Zeeland Suresh de Bruine zal men in het café gedeelte kunnen genieten van nummers van o.a: Stevie Ray Vaughan, Monti Amundson, Freddie King, Buddy Guy, Eric Capton, Jimmi Hendrix, ZZ top etc. Kortom, party time!