Jordan Officer – Blue Skies

OfficerJordan BlueSkies_c

Met “Blue Skies” heeft de Canadese jazz-/blusgitarist zijn derde album uitgebracht. Officer is onlangs opgenomen in het boek “The Great Jazz Guitarists – The Ultimate Guide”; geen kleine jongen dus. Op dit album laat hij horen welke muziek hem heeft gevormd. Van de elf songs zijn het negen covers, die door hem een geheel eigen bewerking krijgen, en twee instrumentale eigen composities.

We horen een combinatie van jazz, blues en rock ’n roll, alles op een relaxte wijze gebracht. Jordan Officer is een geweldige gitarist, die niet uitblinkt door snoeihard gitaarwerk, maar juist door zijn veelzijdige en smaakvolle benadering. Hij brengt geheel eigen versies van bijvoorbeeld Leroy Carrs “How Long Blues”, Bob Dylans “When The Deal Goes Down” en “That’s For Me”, dat we van Louis Armstrong kennen. Heel bijzonder is ook zijn versie van “Then He Kissed Me” van de Crystals. De spaarzame begeleiding en de lome zang van Officer helpen bij het relaxte karakter van dit album.

Een prachtige cd van deze virtuoze en veelzijdige gitarist. Luisteren en genieten. (Eigen productie) (8/10)