Bobby Flurie – While You Were Sleeping

FlurieBobby WhileYouWereSleeping_c

De naam Bobby Flurie zal niet meteen iedereen bekend in de oren. Ik kreeg van Michael de Jong de tip eens naar hem te luisteren. Een dikke dertig jaar geleden was Bobby de sologitarist in de Michael de Jong Band. Bobby Flurie is een uitstekende gitarist, die ooit door Roy Buchanan onder dienst hoede is genomen. Hij heeft gespeeld bij Country Joe & the Fish, de Quicksilver Messenger Service, Big Brother & the Holding Company om maar een paar namen te noemen. Daarnaast heeft hij ook als soloartiest naam gemaakt als veelzijdig gitarist.

In november is zijn nieuwe album “While You Were Sleeping” uitgekomen. Een album met tien nummers, waarin Flurie beschrijft wat hem deze tijd zoal bezig houdt. Met de cd is alleen Flurie bezig geweest. Alle instrumenten, de productie en dergelijke zijn in zijn huisstudio opgenomen. Zo af en toe hoor je dat hij gebruik heeft gemaakt van een auto tune en bij de achtergrondzang een vocal harmonizer
De titel “While You Were Sleeping” slaat op zijn gebruikelijke werktijden, namelijk ’s nachts. Ook op dit album laat hij horen dat hij een grandioze gitarist is: vlijmscherp, smaakvol en veelzijdig. Nummers die bijzondere indruk op mij maakten zijn de slowblues “What The Blues Means”, het instrumentale “Song For My Father” en de ballad “Clarity”. (Eigen productie) (7/10)