Winnaar van de Dutch Blues Challenge 2014 Leif de Leeuw naar de Amer

Foto (c) Rob Sneltjes
Foto (c) Rob Sneltjes

Gitarist Leif de Leeuw (1995) en zijn Leif de Leeuw Band hebben een snelle opmars gemaakt. Op z’n 15e wint Leif de prestigieuze Sena Dutch Guitar Award. Veel meer dan de zoveelste bluesband is zijn band inmiddels één van de betere bluesbands in Nederland geworden. Niet voor niets zijn ze winnaar van de Dutch Blues Challenge 2014. Jury quote: ‘Erg origineel, fris, creatief, aangename verrassing. De slow-blues (‘Once and for All’); prachtig van subtiel naar heftig en weer terug. Klasse!!!’ Ook zijn stappen naar het buitenland gezet, inclusief de International Blues Challenge in Memphis en de European Blues Challenge in Brussel, begin 2015. De Leif de Leeuw Band is meer dan blues… Ook soul, funk en roots komen aan bod. Leif’s gitaarspel is virtuoos en -hoe jong de muzikant dan ook is- doorleefd. Met zangeres Britt Jansen, bassist Eibe Gerhartl en drummer Tim Koning wordt een gevarieerd optreden neergezet.

Leif de Leeuw staat op 9 januari om 20.00 uur in De Amer in Amen, Drenthe.