Randy McAllister & the Scrappiest Band in the Motherland – Gristle To Gold

McAllisterRandy GristleToGold_c

Een van de meest veelzijdige bluesartiesten van het ogenblik is de Texaan Randy McAllister. Het drummen leerde hij van zijn vader. Later, in zijn diensttijd in Boston, schakelde hij over op de mondharmonica. Toen hij in 1992 weer als burger terugkeerde naar Texas begon zijn muzikale carrière. Vanaf 1997 volgde een hele serie cd’s en zijn nieuwste “Gristle To Gold” ligt nu in de winkel.

De twaalf nummers zijn door McAllister zelf geschreven. Hij wordt begeleid door een verzameling muzikale vrienden, die liefdevol ‘the Scrappiest Band in the Motherland’ is gedoopt. Samen brengen zij een album vol met opwindende Texasblues. De nummers zijn goed geschreven en gearrangeerd. Opvallend is de sterke en soulvolle stem van McAllister. Een goed album, een aanrader. (Reaction Records) (7,5/10)