Hongaars blues-duo Grunting Pigs op tournee door Nederland

Grunting PigsGrunting Pigs is een Hongaars blues-duo met de harmonica-wizard Mátyás Pribojszki en gitarist Ferenc Szász. De nu veertigjarige Mátyás Pribojszki speelt al mondharmonica sinds zijn veertiende levensjaar. Hij is als muzikant geïnspireerd door legendarische mondharmonicaspelers als Sonny Boy Williamson en Larry Adler, maar voegt altijd zijn eigen roots-accenten toe. Pribojszki ontwikkelde een persoonlijke stijl welke kan worden omschreven als een groovende mix van jazz en blues met een sterk funky gevoel.

Hij deelde het podium met internationale acts als Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Howard Tate, Ian Siegal, Enrico Crivellaro, Mike Sponza waarbij hij steevast op diens lof kan rekenen. De kwaliteiten van de Hongaar werden ook bekend bij het Nederlandse mondharmonica kwartet Fata Morgana die hem uitnodigden om in een Eindhovense studio opnames te maken. Pribojszki nam de gelegenheid te baat om met zijn gitarist als het duo “Grunting Pigs” een mini-tour in Nederland te plannen.

Vrijdag 22 januari: Balls, Hortensiastraat 4, 5644 KP Eindhoven. Aanvang 21 uur.
Zaterdag 23 januari: The Pub, Waaldijk 1, 5328 EZ Rossum. Aanvang 21 uur
Zondag 24 januari: De Kleine Wererld, Grote Markt 59, 4811 XP Breda. Aanvang 17 uur

Alle optredens zijn gratis toegankelijk.