18e De Koninck Bluesfestival Delft heeft een extra dag

In februari vindt de de achtiende editie van het “De Koninck Bluesfestival Delft” plaats. Wegens het grote succes van de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten een extra festivaldag toe te voegen. Dit grootste indoor bluesfestival van Nederland begint al op donderdagavond 11 februari met een filmvoorstelling in Filmhuis Lumen. De live-optredens staan gepland vanaf vrijdag 12 februari t/m zondagmiddag 14 februari.  Zoals elk jaar is de toegang voor het festival gratis.

Bij 33 horecagelegenheden in de binnenstad van Delft zal dit jaar een record aantal van ruim 70 optredens van de beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland plaatsvinden.  Liefhebbers kunnen zich wderom opmaken voor een uitstekend programma. Diverse stromingen zoals Chicago- en Texas-blues, bluesrock, zydeco, jump & jive, rock & roll en akoestische delta-blues zijn te horen tijdens het Delftse bluesweekend.

Bekende namen uit de bluesscene, zoals Barrelhouse, Sugar Boy & The Sinners, Little Boogie Boy, Livin’ Blues Xperience, Juke Joints, Arthur Ebeling, Doghouse Sam & his Magnatones, Dave Chavez Band, Blues Bones,  The Zoomatics, Mr. Boogie Woogie, Damned & Dirty, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Ralph de Jongh, Wouter Kiers Band, Farstreet, Jean Paul Rena, Fat Harry & the Fuzzy Licks e.v.a. zullen optredens in Delft verzorgen.

PosterBluesfestivalDelft2016