Mississippi Bigfoot – Population Unknown

MississippiBigfoot PopulationUnknown_c

De band bestaat nog maar iets meer dan een half jaar en nu al verschijnt hun eerste album, “Population Unknown”. Mississippi Bigfoot is gevormd rond zangeres Christina Vierra, die ook ukelele speelt en bestaat verder uit Ashley Bishop (gitaar), Johnny Holiday (sologitaar, piano, zang), Doug McMinn (drums, harmonica), en Cade Moore (bas).

Van de negen nummers zijn er zeven geschreven door Christina, een door Johnny Holiday en de enige cover is “The Hunter” van Booker T. Jones. De naam van de band is niet toevallig gekozen. We horen de muziek die rechtstreeks uit de modderige klei van de oevers van de Mississippi komt. Mevrouw Vierra heeft ooit de hoofdrol gespeeld in een biop over Janis Joplin en het is duidelijk waarom. Wat een strot heeft dat mens. Maar ook de rest van de band is goed op stoom. Het rockt, het stoomt, van begin tot het einde krijgen we een reis aangeboden door de Mississippi Delta: ruige en rauwe blues. Niets meer en niets minder, gewoon smullen. Mijn favoriete nummers zijn de opener “Burn That Woman Down”, waarmee meteen de toon wordt gezet, “Mighty River”, dat begint met ukelele en al snel ontaardt in een rauwe blues, en het door Holiday gezongen “Clarksdale”.

Een prachtig album van een nieuwe band met een ouderwets geluid. Een aanrader. (Silver Tongue Records) (8,5/10)