Dead Cat Stimpy – Uneasy Grounds

DeadCatStimpy - UneasyGrounds_c

Na het beluisteren van dit album stel ik me een optreden van deze Tim Herrebrugh als volgt voor: een paar flinke speakers met daarvoor een drumstel. Tim gaat achter de drumkit zitten, plugt zijn gitaar in en gaat los. Hij gaat los! Wat een energie.

De uit Delft afkomstige Herrebrugh heeft onlangs onder de naam Dead Cat Stimpy zijn debuutalbum “Uneasy Grounds” uitgebracht met daarop elf zelfgeschreven nummers. Noem het punkblues, noem het vuige garagerock, het is rauw en luid en vol energie. Het album is een volledig soloproject. Behalve de zelfgeschreven nummers en het feit dat hij er alleen op te horen is heeft hij het ook zelf geproduceerd. Nummers als “Possessed By Robert Johnson” en de bluesrock van “Crooked Man” zijn voor mij de beste nummers.

Degenen die houden van rauwe en vuige bluesrock moeten hier zeker eens naar luisteren. (7/10) (Off label records)