John McKinley – Window On The World

McKinleyJohn WindowOnTheWorld_c

Zanger en gitarist John McKinley komt uit Roswell, New Mexico en heeft zich na wat omzwervingen gevestigd in het Canadese Ontario. Zijn muziekstijl is duidelijk gerelateerd aan de blues(rock) uit Texas. Denk aan Freddie King en Johnny Winter. Hij blijft er echter niet in hangen en laat ook invloeden uit latinrock horen en is ook niet vies van Zappaesque werk.

Met drummer Ben Rollo en bassist Darius McKinley, Johns zoon, vormt hij een typisch powertrio. De twaalf nummers op het album zijn door John en/of Darius zelf geschreven. We horen een diversiteit een stijlen. De blues en rock voeren de boventoon, waarvan “P-Nutt-Butt-Ah” door het vlijmscherpe gitaarwerk de meeste indruk op mij maakt. Verrassend zijn het psychedelische, Zappa-achtige “Stratitude”, het latin “Cuando Yo Me Voy (I’m Outta Here)” en het grandioze instrumentale “Ontarian Song”.

Na het album enkele malen te hebben beluisterd kan ik alleen maar tot de slotsom komen dat dit een prima en verrassende productie is. We moeten deze man in de gaten blijven houden. (7,5/10) (eigen beheer)