Beth Hart naar de Heineken Music Hall

Foto (c) Ariane van Ginneke
Foto (c) Ariane van Ginneke, Maxazine.nl

Op zaterdag 26 november speelt de Amerikaanse blues muzikante Beth Hart een show in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Beth Hart maakt met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers al meer dan 20 jaar onvervalste Amerikaanse blues. Haar optredens zijn ruig en vol passie. De afgelopen jaren heeft ze o.a. samengewerkt met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Naast een Grammy Award nominatie heeft ze ook twee nominaties voor de Blues Music Awards op haar naam staan.

Beth Hart haar carrière begon in 1993 toen ze een talentenjacht won. Haar eerste album, ‘Immortal’, verscheen in 1996. Vier jaar later verscheen haar tweede album ‘Screamin’ For My Supper’. Met de single ‘L.A. Song’ scoorde ze haar eerste grote hit in de Verenigde Staten. In die tijd vocht Beth Hart met een drank- en drugsverslaving. Dit gevecht gebruikte ze als inspiratie voor haar derde album ‘Leave The Light On’. Met de titelsong van dit album brak Beth Hart ook in Nederland door. Het livealbum ‘Live At Paradiso’ wordt nog steeds gezien als een van haar meest spraakmakende optredens. Vorig jaar verscheen haar meest recente album genaamd ‘Better Than Home’.