Pinetop Perkins & Jimmy Rogers and Little Mike and the Tornadoes – Genuine Blues Legends

Perkins_Rogers GenuineBluesLegends_c

Behalve het feit dat de een piano speelde en de ander gitaar hadden Pinetop Perkins en Jimmy Rogers veel gemeen met elkaar. Beiden komen uit Mississippi, speelden blues, verhuisden naar Chicago. Privé waren het dan ook vrienden, maar samen muziek maken was er op de een of andere manier nog niet van gekomen. Tot Michael ‘Little Mike’ Markowitz hen in de tachtiger jaren samen bracht en ze met zijn band The Tornadoes begeleidde.

Hun gezamenlijke optreden in het Grand Auditorium in Ellsworth, Maine van 21 mei 1988 is opgenomen en onlangs uitgebracht onder de naam “Genuine Blues Legends”. Het geluid van de opnamen is puur en verbazingwekkend helder. Er is duidelijk niet al te veel gerommeld om de opnamen mooier te laten klinken dan ze al zijn. De al wat oudere heren (Perkins was 75 en Rogers 61) hebben er duidelijk zin in en laten het beste in zich naar boven komen. De begeleiders, Little Mike (harmonica), Tony O Mello (gitaar), Brad Vickers (bas) en Michael Anderson (drums), leveren uitstekende steun. Her resultaat is een prima album met heerlijke Chicagoblues.

Het is een mooie registratie van twee bluesgrootheden. Een goed initiatief van Michael Markowitz om deze opnamen uit te brengen. (7,5/10) (Elrob Records)