LUCINDA WILLIAMS – The Ghosts Of Highway 20

Een jaar na de release van haar Americana Award winning CD Down Where the Spirit Meets the Bone, kondigt Lucinda Williams (62) een nieuwe CD aan met de titel The Ghosts of Highway 20 die op 5 februari a.s. in de winkel ligt.
Deze CD heeft maar liefst 14 tracks met veelal ingetogen, merendeels semi-akoestische begeleide fraaie songs geïnspireerd door de I-20 – een 190-mijl snelweg die het noordelijke deel van de staat, Louisiana doorkruist, het woongebied van Williams.lucinda
The Ghosts of Highway 20 is gevuld met songs over personages en reizigers op de snelweg of die er langs leven en hun avonturen. Twaalf eigen songs en twee covers; Bruce Springsteen’s Factory en Woody Guthrie’s House of Earth, de laatste door Williams voorzien van een eigen melodie. Daar er weinig up-tempo songs op het album voorkomen is het een lange zit maar dat zal de liefhebber weinig uitmaken.
Pedal-steel speler Greg Leisz speelt een centrale rol, de vertrouwde ritmesectie van Butch Norton en David Sutton is weer aanwezig en de gitaristen Bill Frisell en Val McCallum maken ook hun opwachting.
Lucinda Williams is op woensdag 27 januari a.s. te zien en te horen in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam.
Label: Highway 20 Records (8/10)

Lucinda-Williams (600 x 600)

photos & info : www.lucindawilliams.com

Tracks:
01. Dust
02. House Of Earth
03. I Know All About It
04. Place In My Heart
05. Death Came
06. Doors Of Heaven
07. Louisiana Story
08. The Ghosts Of Highway 20
09. Bitter Memory
10. Factory
11. Close The Door On Love
12. If My Love Could Kill
13. If There’s A Heaven
14. Faith & Grace