The Mighty Ya Ya – Magnum Sonus

MightyYaYa MagnumSonus_c

Na het in 2012 lovend ontvangen debuutalbum ligt nu eindelijk de opvolger “Magnum Sonus” in de winkels. En de eigenwijze lijn van toen is hier nog eens verder doorgetrokken. Was de stijl toen al rauwe bluesrock, nu is deze nog wat verder richting de garagerock doorgetrokken. Maar met nog steeds de stevige blues als basis.

De band rond Louis van Empel gaat heerlijk te keer in de twaalf zelfgeschreven nummers. Stampende ritmes, spetterend gitaarwerk, een tussen alles door klinkende harmonica en rauwe zang. Alle ingrediënten om er het door de heren zelfgekozen stempel ‘Stonerblues’ op te zetten. Nummers die op mij bijzonder indruk maken zijn “Your Dog No More”, “No Place To Go” en “Tell It Like It Is”.

Voor liefhebbers van het stevige blueswerk is dit album absoluut aan te raden. (7/10) (Porcupine Records)