Colline Hill naar Roots in ’t Groen

Colline HillOp woensdag 3 februari gaat Roots in ’t Groen voort met een concert van de Francaise Colline Hill. De muzikale inspiratie haalde deze Bretonse muziekante vooral uit het werk van gevestigde singer-songwriters als Bob Dylan, Leonard Cohen, Neil Young en Johnny Cash. Later kwamen daar de meer moderne als Ben Howard en Angus & Julia Stone bij.

Onder invloed van haar muzikale helden begon ze haar eigen songs te creëren. Met haar akoestische gitaar in aanslag brengt Colline Hill haar liedjes op ingetogen wijze. Soms doet ze denken aan de frêle Tracy Chapman, een andere keer meer aan de folklegende Joan Baez. Qua songteksten zoekt zij steeds naar een meerwaarde door inhoudelijk over zinvolle onderwerpen te verhalen hetgeen ze zelf omschrijft als “emotion telling”. Met een imponerende stem en een onorthodoxe zelfaangeleerde gitaarstijl brengt ze haar Amerikaanse Folk & Roots gemixed met Indie-pop zeer overtuigend voor het voetlicht.

www.youtube.com/watch?v=cEmCMT0kg4Q

Roots in ’t Groen concerten vinden plaats in een luisterambiance op de eerste woensdag van de maand in de wintertuin van Heerenhuys 23, Heuvel 23, 5664 HL Geldrop. Aanvang 20.30 uur.