Berdon Kirksaether & the Twang Bar Kings – The Voodoo Sessions, Live at Down Under

TBK Live At Down Under CD Cover Print V10

Na een zeer goed ontvangen “Latenighters Under A Full Moon”, een soort concept-bluesalbum, heeft Berdon Kirksaether nu een EP met vier nummers uitgebracht onder de naam “The Voodoo Sessions, Live at Down Under”. Down Under is een club in het Noorse plaatsje Mjøndalen, Noorwegen is ook het thuisland van Kirksaether.

De band, The Twang Bar Kings bestaat uit Roy Hanssen (drums, zang), Erik Gabrielsen (gitaar, zang) en Stein Tumert (bas). We horen vier prima swampblues- en bluesrock-nummers, live opgenomen in genoemde club. Na het eerste en veelzijdige “Latenighters Under A Full Moon” had ik eerlijk gezegd zelf wat meer verwacht van deze band. De vier nummers geven naar mijn mening niet echt een goed beeld van hun mogelijkheden. Maar als het doel van deze EP een visitekaartje is, dan maakt deze promotie-cd nieuwsgierig en is dit project geslaagd.

Met andere woorden, laat de volgende – volledige – cd maar komen. Het zit wel goed met Berdon Kirksaether & the Twang Bar Kings. (Roller Records) (7/10)