Blues & more rond de Pomp wordt Festival rond de Pomp Heino

Samenwerking_Landstede_FRDPDe nieuwe naam van het muziekevenement Blues & more rond de Pomp wordt Festival rond de Pomp Heino. Het festival dat dit jaar wordt gehouden op 16 april 2016, groeit in programmering en omvang en dus was een bredere naam voor het evenement vanzelfsprekend. Door deze groei is de organisatie ook is een samenwerking aangegaan met Landstede Raalte en krijgt voor de organisatie ondersteuning van een aantal leerlingen.

Vorig jaar was er tijdens het evenement rond om de Leugenpomp in het centrum van Heino ook al een middagprogramma met lokaal en regionaal talent. De organisatie wil graag meer live muziek en cultuur in Heino en breidt het programma overdag uit met film, cultuur, kunst en muziek. De nieuwe naam ‘Festival rond de Pomp’ past hier goed bij. Op verschillende locaties zoals in de Nederlands Hervormde Kerk, het 14-april plein en het Dorpshuus is vanaf 13.00 uur vooral lokaal en regionaal talent te zien en horen. De blues en roots muziek blijft wel een rode draad door het festival en komt op verschillende plekken weer terug in de muziek, film of exposities.
Het concept van de avond, in de kroegen rondom de pomp de hele avond bandjes, blijft deze lustrum editie uiteraard hetzelfde. Eerste bevestiging zijn The Veldman Brothers en het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.