Crissinger – Blues Expression

Crissinger BluesExpression_c

De Canadese blueszanger/gitarist Mark Crissinger speelt al sinds 1987 in diverse bands. In 2007 besloot hij zich te concentreren op een solocarriere en sinds 2009 heeft vijf cd’s uitgebracht. Zijn recente album “Blues Expression” is onlangs uitgebracht en bestaat uit twaalf goed in het gehoor liggende blues-/rocknummers.

Alle nummers zijn door Mark Crissinger zelf geschreven. Hij heeft een prettige en heldere stem, die er mede voor zorgt dat zijn teksten goed te verstaan zijn. Dat is helaas niet bij iedereen het geval. Bovendien is hij een uitstekend en smaakvol gitarist. Zijn band, bestaande uit drummer Bill Hicks, bassist Martyn Jones, keyboardspeler Jeff Heisholt, harmonicaman Marty Howe en Carl Jennings, die overal de achtergrondzang voor zijn rekening nam, is uitstekende op dreef en zorgt samen met Mark voor een swingend en prettig album. Mijn favoriete nummers zijn “Blues Expression” en “Slice Of Life”. (7/10) (eigen beheer)