Walter Trout – Battle Scars

TroutWalter BattleScars_c

Als blues inderdaad over ellende en drama gaat, zoals over het algemeen wordt gedacht, dan kun je “Battle Scars” omschrijven als het ultieme bluesalbum. De twaalf nummers, allemaal geschreven door Walter Trout, beschrijven zijn leven vanaf zijn levertransplantatie, zijn ziekte en herstel, vertwijfeling en hoop.

In de loop der jaren heeft Trout bewezen naast een fenomenaal gitarist ook een uitstekende songwriter te zijn. Een muzikaal verhalenverteller die je meeneemt op de zware tocht van ziekte naar herstel. De teksten zijn emotioneel en hij slaagt erin je te laten meeleven. Niet alleen de teksten, maar ook muzikaal is het prima in orde. Het is de Trout die we kennen met de ene keer smaakvol gitaarwerk om daarna met vuurwerk los te barsten. Mijn favoriete nummers zijn “Cold, Cold Ground” en “Fly Away”.

Door de fantatische muziek en prachtige meeslepende teksten is “Battle Scars” een schitterend album geworden. Een document van een zwaar deel van Trouts leven. (Mascot Records/Provogue) ( 9/10 )