R.B. Stone – Some Call It Freedom (some call it the blues)

StoneRB SomeCallItFreedom_c

R(oland) B(ennett) Stone is geboren in Huntingsburg, Indiana en kreeg door zijn muziekgekke ouders de liefde ervoor als kind met grote hoeveelheden toegediend. Hij is nu woonachtig in Colorado en met “Some Call It Freedom (some call it the blues)” heeft hij onlangs zijn zeventiende album uitgebracht.

RB zingt en speelt zelf mondharmonica, cigarbox guitar, slide- en rhythmgitaar. Hij wordt begeleid door de bassisten Randy Coleman en Josh Fairman, drummer Terrance Houston en toetsenspeler Larry Van Loon. Gitaristen Tim “Too Slim” Langford en Austin Young zij als gast elk op een van de nummers te horen. Stone heeft de elf nummers op het album zelf geschreven en hij staat garant voor een gedegen stuk blues. We horen niets nieuws, maar het klinkt meer dan uitstekend. Qua stijl moet je denken aan pure Mississippi blues, boogie, lekker rockend en vol energie. Stuk voor stuk prima nummers. Mijn favorieten zijn de opener “Hill Country Stomp” en de stevig rockende “35 Miles To Mobile”.

Zoals gezegd, gedegen blues, niets vernieuwend, maar volop genieten. Zo mag R.B. Stone nog wel een paar jaar doorgaan. (7/10) (Middle Mountain Music)