Reno Jack The Bear – Lightning Fried

renocd

Na vijftig (!) jaar lang anderen te hebben begeleid met zijn bas is onlangs het eerste album verschenen van Reno Jack The Bear. In deze decennia heeft hij op talloze albums meegespeeld en over het Amerikaanse continent en in Europa rondgereisd. Met begeleiders als Watermelon Slim, Robert Hughes, Janelle Frost, Rusty McCarthy Cleave Anderson David West, Shelley Coopersmith, Johnny Lovesin en Sunday Wilde is “Lightning Fried” tot stand gekomen.

Op het album staan tien zelfgeschreven nummers en vijf covers, die een mix laten horen van blues, rock, country en rockabilly. Vooral de eigen nummers maken grote indruk op mij. De stem van Reno Jack en de naargeestigheid van de nummers doen denken aan Johnny Cash. Hij is een uitstekende verhalenverteller, die de aandacht weet vast te houden. Mijn favoriete nummers zijn het rockende “Lightning Fried” over de schade die een tornado kan aanrechten, en de bluessong “Gee Oogle It Baby” over het gevaar van internet.

Reno Jack’s talent is te lang verborgen gebleven. Het werd de hoogste tijd dat hij dit aan het grote publiek kan tonen. Een prima album. (7,5/10) (Hwy 11 Records)