Sunday Wilde – He Digs Me

WildeSunday HeDigsMe_c

Aan haar inzet en kwaliteiten zal het niet liggen. Daarom is het zo jammer dat weinig mensen in Nederland nog niet hebben gehoord van Sunday Wilde. Sunday is een Canadese zangeres en pianiste, die al jarenlang aan de weg timmert en in haar thuisland een grote naam is geworden met diverse prijzen en nominaties op haar naam. Haar stem beschrijf je het best als een kruising tussen Etta James, Janis Joplin en Bessie Smith. Het bereik van haar stem is niet bijzonder groot, maar hierin weet ze deze uitstekend te benutten.

Haar inmiddels vijfde album “He Digs Me” is vorig jaar al uitgekomen, maar mij pas nu onder ogen (en oren) gekomen. Van de dertien nummers zijn er drie door haar zelf geschreven. Op het album wordt zij begeleid door bassist Reno Jack, gitarist Little Bobby, drummers Carol Dierking (12x) en Dan Dahlin (1x), trompettist Bobby J. Marks en saxofonist Jimmy Wallace. Sunday en haar band brengen op dit album een combinatie van blues, rockabilly, country en pop. Er wordt uitstekend gemusiceerd, Sunday is een rauwe zangeres met voldoende soul in haar strot. Je hoort vooral in haar eigen composities “He Digs Me”, “Show Me Mercy”en “Crying Shame” het gevoel spreken. Het zijn naar mijn mening de beste nummers van dit album.

Het is de hoogste tijd dat wij Sunday Wilde ook aan deze kant van de oceaan beter leren kennen. “He Digs Me” is een prima visitekaartje; daar zou het mee moeten lukken. (Untouchable Productions) (8/10)