Magic Frankie back in business

Vrijdag 18 maart 2016, speelt Magic Frankie & the Blues Disease in  theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. De show begint 20.30 uur en is georganiseerd door de immer actieve stichting Blues in Wijk

Met een indrukwekkende staat van dienst weet Magic Frankie ( bijgenaamd de Gangster of the Blues ) als geen ander hoe het leven als bluesmuzikant in elkaar steekt. Al op jonge leeftijd voelde Frank zich aangetrokken tot de donkere klanken van de blues. In de jaren ’80 verraste de twintiger binnen-en buitenland met Magic Frankie and The Blues Disease dat op menig festival successen kende.  Muzikale juweeltjes als ‘Hearts In Sorrow’ – in samenwerking met de legendarische Kaz Lux – en ‘Lucky’ – met gastoptredens van onder andere Lois Lane en Thijs van Leer- deden de blueswereld op haar grondvesten schudden. Naast vele optredens ( oa met het Metropole Orkest ) voor de nationale televisie, het Duitse WDR en kinderprogramma’s zoals het Klokhuis, was de bajestour één van de hoogtepunten uit deze periode. Twee weken lang trad Magic Frankie, in het teken van de kerst,  op in gevangenissen door het hele land.  B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden “You really play my kind of blues.” 


Het nieuwe millennium bracht Frankie gezondheidsproblemen. Zijn lifestyle veroorzaakte issues die de Gangster of the Blues buitenspel zette waardoor hij rond 2004 moest besluiten zijn gitaar een tijdje op te bergen. De blues spirit was kwijt, de magie gebroken. 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als hij als invaller wordt Frankie in 2013 gevraagd bij een optreden van the Southside Bluesrevue omdat zanger Ray zijn stem kwijt is, Magic Frankie komt weer tot leven. Bij het spelen van de eerste noten realiseert Frankie zich dat hij niet alleen blues maakt: hij ademt blues. Hij besloot op dat moment zijn opgedane levenservaring te gebruiken om zijn blues nog intenser uit te dragen, het heilige vuur was weer terug en de Blues Disease werd een nieuw leven ingeblazen.

The Gangster of the Blues is back in business.

kaarten en info : www.bluesinwijk.nl

BEZETTING:
Magic Frankie – zang, gitaar en bluesharp
Frans Damen – drums
Armando Jansen – gitaar, zang
Pim Spetter – piano en Wurlitzer
Mark Harmsma – bas

foto front (c) Paul van der Vossen en foto artikel (c) Tom Moerenhout