Het geheim van Dockery Farms in première in W2 Poppodium

Big BoHij is nog maar net terug uit de Verenigde Staten waar Bosschenaar en bluesmuzikant Bo Brocken het tijdens de halve finale van de International Blues Challenge in de Jerry Lee Lewis bluesclub opnam tegen 7 andere USA-toppers. Hij speelde super, maar de concurrentie bleek toch te groot. Helaas geen finale dus voor de Bossche bluesheld, maar wel een enorme ervaring rijker. Nu is hij weer terug in de lage landen om zicht voor te bereiden op de première van zijn verhalende bluesvoorstelling ‘Het Geheim van Dockery Farms’ i.s.m. Marc Stakenburg bij W2 Poppodium op zondag 28 februari.

Het geheim van Dockery Farms
Op zaterdag is het feest. Na een week van hard werken op de katoenplantage mag er muziek worden gemaakt. Werkers worden muzikant, katoenplukkers worden dansers. Gitaarspelen leren ze van elkaar, met ongekend resultaat. Dockery Farms is de plek waar de blues wordt geboren.

Charlie Patton, Robert Johnson en Son House werkten allemaal op Dockery en werden later wereldberoemd als grondleggers van de originele Mississippi Deltablues, inspirators voor mensen als Eric Clapton, Keith Richards en Harry Muskee. Maar één man is het mysterie in het verhaal; Henry Sloan. Nooit werd hij op plaat gezet, hij verdween spoorloos en zou de echte aartsvader kunnen zijn van wat decennia later popmuziek ging heten.

In de voorstelling Het geheim van Dockery Farms schetsen gitarist Bo Brocken en verteller Marc Stakenburg het leven en de muziek op Dockery. Het is een oase, want buiten de plantage beheersen armoede, segregatie en lynchpartijen het leven van de nazaten van de slaven.