Blues Lee in Dordrecht

Blues LeeOp vrijdag 26 februari treedt de Belgische bluesband Blues Lee op in Jazzpodium DJS. Afgelopen oktober vierde deze band zijn twintigjarig bestaan met een groots optreden in Leuven, deze avond staan ze bij Jazzpodium DJS in Dordrecht.

Blues Lee is een op en top liveband die een echte show brengt, niet zomaar een reeks 12 bar songs. In de traditie van de grote T-Bone Walker speelt de band een wervelende act met enkel eigen materiaal: spitse lyrics, de juiste looks, storytelling, harmony vocals, dansbare grooves: genuine feel good music.

De band begon als een groep vrienden en dat is nog steeds te horen op het podium: een hecht groepsgeluid met veel positieve vibes. Swing, jump, R&B, boogie, rock & roll, doowop, soul: de band doorkruist constant het Amerikaanse rootslandschap. Inderdaad, niet enkel blues, maar wel altijd roots. Blues Lee staat met een been stevig in het slijk van de Mississippi delta en met het andere been op een blitse dansvloer.

Blues Lee ontstond in 1995 en in amper twee jaar vestigde de band zich in de eerste afdeling van de Belgische Blues scene. In 1997 al speelden ze op het wereldvermaarde Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer en overtuigden daar vriend en vijand met hun energieke live show. Vanaf dan speelde Blues Lee in clubs en op festivals in bijvoorbeeld de hele Benelux, Italië, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Zuid-Afrika, Curaçao en Frankrijk.