Kelly Richey – Shakedown Soul

RicheyKelly ShakedownSoul_c

Al een kleine dertig jaar zorgt Kelly Richey voor plaatselijke aardbevingen met haar rauwe bluesrock. De Kelly Richey Band bestaat sinds 1990 en met “Shakedown Soul” verschijnt haar zestiende album. Wat gitaarspel betreft is Kelly duidelijk beïnvloed door Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix.

Op “Shakedown Soul” staan tien zelfgeschreven nummers die zich stuk voor stuk tot het rauwste en ruigste deel van de bluesrock kunnen rekenen. Bang voor experimenten is zij echter niet, wat te horen aan het gebruik van loops en scratching. Het is niet echt mijn smaak. Het zal een cd zijn die ik zelf niet vaak zal draaien. Maar de eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat het muzikaal goed in elkaar zit. Liefhebbers van deze uiterst rauwe en ruige rock komen hier zeker aan hun trekken. (Sweet Lucy Records) (6/10)