Orkestrale openingsavond 20 jaar Ribs & Blues

Ribs-and-Blues--17Ribs & Blues viert op zaterdag 14 mei haar 20 jarig jubileum met een zeer gevarieerd programma. Het grootste gratis roots & bluesfestival van Nederland pakt op de (betaalde) openingsavond groots uit:

Het NOORDPOOL ORKEST o.l.v. Reinout Douma komt met 42 muzikanten naar Raalte. Dit ‘Metropole orkest van het Noorden” zal een aantal prominente gasten begeleiden waaronder The Blizzards en Waylon.

THE BLIZZARDS,de voormalige begeleidingsband van wijlen Harry Muskee wordt voor de gelegenheid versterkt met gastvocalisten waaronder Barrelhouse zangeres Tineke Schoemaker. Nederblues met een ‘classic touch’ door louter topmuzikanten!

WAYLON en het Noordpool Orkest bewezen al eerder dat een fantastische zanger/performer en de boost van een groot orkest live een unieke combinatie vormen.

RACOON is populairder dan ooit tevoren. 3FM-luisteraars verkozen de band de afgelopen 2 jaar tot beste van ons land, ook werd de Popprijs binnengesleept en in de Top 2000 was Racoon afgelopen december met 11 songs vertegenwoordigd.Het kwartet heeft na een carrière van 15 jaar z’n ideale vorm gevonden , maakt songs met eeuwigheidswaarde en staat live als een huis.

De openingsavond van Ribs & Blues wordt afgesloten door de legendarische Britse rockgroep URIAH HEEP. Wanneer gesproken wordt over de grondleggers van hardrock en heavy metal, dan gaat het vaak over de “grote drie”: Deep Purple, Led Zeppelin en Black Sabbath. Daarmee doet men Uriah Heep tekort. De groep is al 45 jaar actief en boekte met haar kenmerkende mengsel van hard- en progressive rock met name in de jaren zeventig grote successen. In 1972 zorgde de hit Easy livin’ voor de definitieve doorbraak van de band. Klassiekers als ‘Look At Yourself’, ‘July Morning’ en het sterke ‘Lady In Black’ overleven alle tijden en worden live nog steeds fenomenaal uitgevoerd.