Ben Poole in de Cacao Fabriek Helmond

Ben-Poole-Band-Esquires-20-11-09-56Hij is alweer een stap verder dan de liefkozende benaming die hij paar jaar geleden opgespeld kreeg: ‘the new up-coming UK Blues guitarist’. Ben is een natuurtalent, een jongen voor wie de zes snaren geen geheimen lijken te hebben. Geïnspireerd door de blues, doordrenkt met een keiharde, “in-your-face” rock aanpak en virtuoze muzikaliteit, smelt Ben Poole de invloeden van Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jeff Healey en Jimi Hendrix samen in zijn kenmerkende stijl.

Ben Poole tourde al als special guest mee met o.a. Kenny Wayne Shepherd, Matt Schofield, Ritchie Kotzen en King King. Hij speelde met enkele van zijn helden – legendarische Bluesartiesten als Jeff Beck, Gary Moore en John Mayall en ontving terecht overal lovende kritieken.

Beck zei al: F***ing amazing! I love his playing…I really love his playing!”

Na het verschijnen van ‘Live at the Royal Albert Hall’ in 2014 heeft de man vrijwel ononderbroken getourd in heel Europa.

Op 1 april verschijnt bij Manhaton Records zijn nieuwe studio album ‘Time Has Come’. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Het album bevat tien nummers en een paar gerenommeerde gitaristen zoals Henrik Freischlader, Aynsley Lister en Todd Sharpville hebben hun medewerking verleend. Stevie Nimmo, de helft van The Nimmo Brothers, deed de backing vocals.

In de Cacaofabriek in Helmond zal hij dat nieuwe werk op 12 maart a.s. zeker aan het publiek gaan presenteren. Het maakt ons alleen maar nog nieuwsgieriger naar het optreden van deze zesentwintig jarige Brit

Foto’s: http://www.benpooleband.com/