John F. Klaver wint Dutch Blues Award

johnfklaver2013-281-29webJohn F. Klaver is de winnaar van de Dutch Blues Award 2015 in de categorie Dutch Blues Gitarist. John was een van de door de Award Commissie van de Dutch Blues Foundation voorgedragen muzikanten en wist uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te halen.

In 2007 richtte hij het John F. Klaver Trio op, dat later de John F. Klaver Band werd. Momenteel is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse bluesscene. Hij won met zijn band tot twee keer toe de Dutch Blues Challenge en deed dat afgelopen jaar voor de derde keer als lid van Phil Bee’s Freedom. Zijn cd uit 2011, ‘Coming Back For More’, leverde hem dat jaar de Dutch Blues CD Award op. Hij is ook als enige Nederlander verbonden aan het internationale gitaristenteam van Jamtrackcentral.

Ook in 2015 wist John zich weer in de kijker te spelen. Naast succesvolle optredens in binnen- en buitenland met zijn eigen John F. Klaver Band, viel hij op in Phil Bee’s Freedom. In deze band lijkt er,
zonder de last van het bandleiderschap op zijn schouders, een stuk ontspannenheid in zijn spel gekomen te zijn en valt zijn muzikaliteit nog eens extra op.

De commissie motiveerde zijn nominatie als volgt: Blues, funk, rock, jazz, Klaver speelt het met veel intensiteit en beheerst alle stromingen tot in de finesses. Hij is, zowel met Phil Bee’s Freedom als met zijn eigen band, een graag geziene muzikant, zowel in binnen- als buitenland. Hij behoort tot de absolute top van de Nederlandse bluesgitaristen.