Blind B’ & the Visionairs naar Dordrecht

Blind B' & the VisionairsOp vrijdag 4 maart speelt in Jazzpodium DJS Blind B’ & the Visionairs, de meeslepende rhythm & bluesband rondom bassist Bart Kamp alias Blind ‘B’. Hij stelt The Visionairs samen uit het beste wat de Nederlandse blues te bieden heeft.

Doel van Blind ‘B’ & the Visionairs is om met puur speelplezier van hoge kwaliteit ‘de tent af te breken’. De bandleden ‘uit de pool’ krijgen geregeld de kans om eens uit hun eigen comfort zone te stappen. Dit leidt vaak tot zeer verrassende resultaten. Niets staat vast en alles mag, tot plezier van het publiek. Het repertoire staat nooit vast, eigen songs van de bandleden worden afgewisseld met ter plekke ontstane grooves. Oudere songs worden met een eigen vettige saus overgoten, vaak met een lekkere southern feel.

Veel bandleden die spelen bij Blind B’ & the Visionairs hebben diverse nominaties en awards gewonnen en op vele podia ter wereld gespeeld; van Dordrecht tot New Orleans, van Raalte tot Memphis, Austin en New York. Met eigen bands zoals de Ana Popovic band, Shiner Twins, Drippin’ Honey en Sugar Boy and the Sinners, maar ook met onder anderen Byther Smith, Monti Amundson, Chip Taylor, Roscoe Chenier en Malford Milligan.