Jordan Patterson Band – The Back On Track Recording Project

PattersonJordan BackOnTrack_c

De titel “Back On Track” zegt het eigenlijk al. De Canadese bluesman Jordan Patterson is ongeveer tien jaar weggeweest uit de blueswereld en weer teruggekeerd. Hij is in die tijd wel werkzaam gebleven in de muziek, o.m. als tourmanager voor Britney Spears en ook voor de House of Blues heeft hij concerten georganiseerd in Canada. Maar “oude liefde…” en “het bloed kruipt…”enz.

Vorig jaar verscheen al een voorproefje in de vorm van een EP en nu is volledig album verschenen met tien eigen nummers. Vier ervan zijn al eerder op de genoemde EP verschenen. Patterson, die de zang en mondharmonica voor zijn rekening neemt, wordt begeleid door bassist Mark McIntyre, drummer Benjamin Rollo, en de gitaristen Darryl Romphf en Bobby Thompson. Het is een prima album geworden met een stevig geluid. Patterson heeft goed soulvol stemgeluid en zijn harmonicawerk is van grote klasse. De rest van de band speelt strak en het geheel staat als een huis. Patterson en zijn maten weten van begin tot eind te boeien. Een aanrader. (Flamingcheese Records) (8/10)