Barrelhouse naar poppodium Duycker

Tineke Schoemaker (Barrelhouse)Op 22 april staat Barrelhouse in poppodium Duycker in Hoofddorp. Deze bluesband bestaat al meer dan 40 jaar en speelt nog altijd met dezelfde bezetting als waar ze ooit mee begonnen.

Na 40 jaren van club optredens, festivals (North Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Tallinn enz.), twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s bij BB King in Frankfurt, heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974, in de Mahogany Hall in Edam. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is daarbij altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf.