Brad Wilson – Power Blues Guitar Live

WilsonBrad PowerBluesGuitarLive_c

De in Californië woonachtige Brad Wilson is een gitarist van formaat. Na zijn goed ontvangen en zeer succesvolle cd “Blues Thunder” is nu het livealbum “Power Blues Guitar Live” uitgekomen. Het album bestaat uit dertien nummers, waarvan vier eigen nummers en negen covers als eerbetoon aan zijn helden Robert Johnson, T-Bone Walker, Muddy Waters en Willie Dixon.

De opnamen zijn opvallend ruw gelaten. Niet al te veel opgepoetst in de studio dus, wat een goede weergave betekent van liveoptredens van Brad Wilson. De band, bestaande uit Oscar Huguet (bas), Thaxter Daggs en Kofi Baker (beiden op drums), Kirk Nelson (toetsen) en Joe Robb (sax), speelt strak en swingend. Wilson is een prima zanger en uitstekende gitarist, die een uitstekende show weet neer te zetten. Mijn favoriete nummer is “Born Under A Bad Sign”, bekend van Albert King.

Dit album toont hoe Brad Wilson live klinkt. En nu nog de man zelf naar Europa halen om hem in het echt te kunnen zien. (7,5/10) (Cali Bee Music Inc)