Blues tijdens Goezot in’t Hofke

Goezot

Op 5 juni staat er een enorme berg blues in Oud-Turnhout. Tijdens Goezot in’t Hofke staan er op de blueszondag zes geweldige bands op het podium. Goezot in ’t Hofke vind plaats in Hofke Van Chantraine, Oud-Turnhout (België).

CHILLY WILLY (B)
Deze zeskoppige ambiance-blues band uit de regio Diest draait al 24 jaar mee. Frontman Huibbe en z’n muzikanten willen hun publiek telkens weer een onvergetelijke tijd bezorgen met eerlijke “echte” muziek gespeeld met volle overtuiging en bezieling. Chilly Willy is een band die je moet “beleven’.

ROBERT JON & THE WRECK (USA)
Dit Amerikaans quintet, onder leiding van Robert Jon Burrison uit Orange County, Californië, leeft naar eigen zeggen volgens drie simpele woorden : “music, miles and whiskey”. Met hun rauwe songs, sterke lead zang en bonkende ritme sectie hebben ze op korte tijd een ijzersterke live-reputatie weten op te bouwen. Ze laten hun hete Southern Rock, Country Blues en R…ock ‘n Roll op verschroeiende wijze los op hun publiek.

JAMES “SUPER CHIKAN” JOHNSON (USA)
Een van de meest intrigerende bluesmannen die de Mississippi Delta ooit voortbracht is ongetwijfeld de 65-jarige Super Chikan. Zijn gebit vol goud en diamanten en de al even veelkleurige, zelfgebouwde gitaren zijn een lust voor het oog. Maar het zijn uiteraard zijn wervelende gitaarcapriolen, de stomende cocktail waarin Muddy Waters, John Lee Hooker en Chuck Berry om voorrang vechten en een onnavolgbare podiumpresentatie die de show stelen. Super Chikan neemt zijn publiek mee op een muzikale reis naar de juke joints van Mississippi, waar de (delta)blues geboren is.

NICO DUPORTAL & HIS RHYTHM DUDES (F)
Early rock ’n roll en rockin’ rhythm&blues uit Parijs. Zanger en gitarist Nico Duportal, geruggesteund door contrabas, piano, drums en blazerssectie, neemt ons mee terug naar de vroege jaren 50, de hoogdagen van de jumpblues. Nico is een zeer begenadigd gitarist en heeft daarbij een soulvolle stem. Zijn band bestaat stuk voor stuk uit sublieme muzikanten, waar live het plezier vanaf spat. Een concert van Nico Duportal & his Rhythm Dudes is één groot, stomend rhythm&blues feest!

SHAKURA S’AIDA (CAN)
Shakura S’Aida is een vrouw met vele gezichten. Ze is niet alleen actrice en festivalorganisator, maar bovenal één van de beste blues- en jazz-zangeressen ter wereld die haar sporen verdiende bij artiesten als Patti Labelle, Ruth Brown en de legendarische hammondorgelspeler Jimmy Smith. Deze Diva kan met haar stem alle genres aan : jazz, blues, soul en rock. Dit is een top act van een topdame met klasse en charisma, dit is de échte blues, jazz en gospel verenigd in één wondermooie vrouw!

RIVERSIDE STAGE:
BEN PRESTAGE (USA)
Deze one-man band uit Indiantown, Florida stond reeds eerder in’t Hofke in 2011. Ben speelt gitaar, harmonica, “footdrum”, banjo, viool en nog vele andere instrumenten, maar vooral zijn zogenaamde “cigar box” gitaar springt in het oog, gemaakt van een sigarenkist en twee bezemstelen. Hij brengt ons onweerstaanbare, rauwe elektrische boogie oftewel de duivelse sound van Ben Prestage waarbij het onmogelijk is om te blijven stilstaan. Let’s boogie on the Riverside Stage!