Steven Troch – Nice ‘n’ Greasy

TrochSteven NiceNGreasy_c

De Belgische zanger en harmonicablazer Steven Troch is al ruim twintig jaar een vast gegeven in bluesland. Hij was jarenlang de voorman bij Fried Bourbon en nadat zij uit elkaar gingen is hij als begeleider van o.m. Tiny Legs Tim te zien en te horen geweest. En nu is onlangs zijn in Californië opgenomen eerste soloalbum “Nice ‘n’ Greasy” verschenen.

Hij wordt hierop begeleid door een stel topmuzikanten als Rusty Zinn, Kid Andersen, June Core en Bob Welsh. Alle nummers van het album zijn door Troch zelf geschreven en variëren in stijl van country blues tot en met latin. De nummers zijn stuk voor stuk van eenzaam grote klasse. Heel knap om een album af te leveren dat van deze constante kwaliteit is. De medewerking van de genoemde muzikanten helpt natuurlijk, maar dan ben je er nog niet. Troch is in staat om door zijn kwaliteiten als songwriter en harmonicaspeler het album naar een bijzonder hoog niveau te tillen.

Een absoluut topalbum, meer hoef ik er niet over te zeggen (9/10) (Sing My Title)