Bill Durst – Good Good Lovin

DurstBill GoodGoodLovin_c

Al decennia lang is Bill Durst een vaste waarde in de Canadese blues- en rockscene. Naast een goede gitarist is hij een gewaarde songwriter, die meer dan 125 nummers op zijn naam heeft staan. “Good Good Lovin” is het vijfde soloalbum van Durst, waarop hij wordt begeleid door drummer Corey Thompson en bassist/zanger Joe DeAngelis. De negen nummers zijn door Durst en DeAngelis zelf geschreven.

Wat we te horen krijgen is stevige en rauwe bluesrock. Maar stevig en rauw met de nodige finesses en soul, waardoor het van begin tot einde interessant blijft en de aandacht vast houdt. Durst is een goede zanger en gitarist, die ook op slide zijn mannetje staat. Een voorbeeld hiervan is te horen in “Heaven Heaven”, dat naast “What Could Have Been Love” mijn favoriete nummer op dit album is.

Een aanrader, zeker voor fans van goed bluesrock. (Durstwerks) (7/10)