Roberto Morbioli Trio – Acoustic Me

MorbioliRoberto AcousticMe_c

Wij kennen Roberto Morbioli als de voorman van de Italiaanse bluesband Morblus. Een uitstekende band die een groot aantal fans heeft over heel Europa. Zonder Morblus maar met eigen trio heeft hij nu een akoestische cd uitgebracht. Minder stevig dan we van hem met Morblus gewend zijn, maar daarom zeker niet minder goed. Morbioli wordt hierop begeleid door bassist Paolo Legramandi en drummer Nicolo Taccori.

Tien van de twaalf nummers zijn door Morbioli zelf geschreven; de andere twee zijn van de hand van Massimo BuBola. Het resultaat is een uiterst relaxt album geworden met fraaie akoestische nummers. Lekker swingend, jazzy, mooi gezongen en gespeeld. Twaalf nummers genieten. Roberto Morbioli is een goed zanger en een uitstekende gitarist, die hier met zijn beide collega’s laat zien dat hij niet alleen in het bluesrock-hokje past, maar zich uitstekend kan bewegen in het swingende en jazzy stramien. (Phamosa Music) (7,5/10)