Brothers Brown – Dusty Road

BrownBrothers DustyRoad_c

The Brothers Brown. Goed, het zijn niet echt broers van elkaar, maar ach, het beestje moet een naampje hebben, niet waar? Twee leden van de band heten toevallig beide Paul Brown. Een van hen is gitarist, singer-songwriter en producent, de ander speelt de keyboards, is componist en songwriter. En beiden doen dat niet onverdienstelijk, want ze hebben elk al een Grammy Award in de kast staan. Samen met bassist/zanger David Santos en drummer/zanger Pete Young, die elk ook een behoorlijke staat van dienst hebben, vormen zij de Brothers Brown.

Met “Dusty Road” hebben zij onlangs hun debuutalbum uitgebracht met twaalf eigen nummers. De stijl beweegt zich op een aangename manier tussen blues, americana, southern rock en jazz. Als gastmuzikant doet Paul Barrere van Little Feat mee op slidegitaar. Met zulke muzikanten verwacht je niet minder dan een goed album en die verwachting is ook helemaal uitgekomen. Het zijn twaalf prima nummers, goed geschreven, goed gespeeld. Echt vuurwerk ontbreekt een beetje; het klinkt allemaal vrij braaf en voorspelbaar. Maar het is allemaal gewoon goed gedaan. Mijn favoriete nummers zijn het indrukwekkende “The River” en het jazzy “California”.

Buiten het feit dat het wat mij betreft nog wat meer had mogen knallen is dit een prima album geworden. Het is al enkele keren terug gekeerd in de cd-speler. (Funky Joint/335 Records) (7,5/10)