Mr. Rick – Mr. Rick Sings About God + Booze

MrRick SingsAbout_c

Het eeuwige dilemma van de bluesartiest: de keuze tussen goed en kwaad. Wie heeft er niet over gezongen? Son House, Lead Belly, Charlie Patton, Robert Johnson. Allen hebben deze keus tussen het geruststellende van de een met de verlokkingen van het ander in hun nummers verwerkt. Dit gegeven is het thema van de cd „Mr. Rick Sings About God + Booze“.

Mr. Rick is Rick Zolkower, een in Detroit geboren muzikant, die een bijzondere passie heeft voor country blues, gospel, country en western swing. Op de cd staan dertien covers, die allen betrekking hebben op het boven beschreven thema. Rick speelt zelf gitaar en wordt begeleid door Steve Briggs (gitaar), de bassisten Tyler ‘Uncle Junior’ Thomson en Alec Fraser, Drew Jurecka (fiddle), Jono Lightstone (clarinet), Ted Hawkins (drums) en The Ted Hawkins Singers en Julie Hill nemen de achtergrondzang voor hun rekening. De nummers klinken lekker ouderwets, maar zijn zeker niet oubollig en de zaak swingt de pan uit.

Een fijne cd die mij in ieder geval veel luisterplezier geeft. Aanrader. (eigen beheer) (7,5/10)