‘Voodoo Machine’, klaar om de podia te bestormen

Hoewel Big Bo’s muzikale talent niet te onderschatten is, was deze middag in P79 Den Bosch een ogen-,  oren- en hartenopener!
Samen met het retestrakke drumwerk van Paul Damen en het soepele maar ondersteunende geluid van een immer deinende bassist Richard Wallenburg is er met het eerste ‘echte’ concert van dit trio in deze samenstelling bewezen dat Bo Brocken tot nog méér in staat is als men al van hem dacht te weten!
Tijdens dit energieke optreden wat gekenmerkt werd door kameraadschap, een zichtbare plezier in de muziek en het elkaar feilloos aanvoelen, was bovendien regelmatig ruimte voor improvisatie, waardoor het publiek optimaal genoot en bij de muzikanten een zichtbare tevredenheid te zien was. De genietende en ontwapenende lach van Bo en consorten opende de harten van het publiek.  Alle componenten voor een feestje waren aanwezig, en dat werd het dan ook.

Het optreden was samengesteld uit een mengeling van eigen werk geschreven voor de band zoals ‘Voodoo Machine’, ‘The bottle’, ‘So mean, ‘Boogie all night long’(persoonlijke favoriet) en bewerkingen van nummers van zijn grote voorbeelden zoals Sonny Boy Williamson, Skip James, Muddy Waters, James Cotton, Stevie Ray Vaughn & the Fabulous Thunderbirds. Op termijn zal dit steeds meer eigen werk worden maar blijft zeer zeker geïnspireerd door 40-50-er jaren Chicago blues. Het optreden was afwisselend en spannend. Op het ene moment gingen in de zaal de voetjes van de vloer, terwijl de ballads met indrukwekkende gitaarsolo’s van Bo voor stilte zorgden. Toen de sfeer toch al goed was wandelde Bo zelfs even met gitaar het publiek in, iets dat voor zijn kenners ongedacht is en voor het publiek een feestje. Deze mannen halen het beste in elkaar naar boven, het was een plezier hun zichtbare plezier te aanschouwen. Een zekere aanbeveling voor de organisatoren van de komende festivals in den lande.

Voor degenen die de beide andere muzikanten niet kennen:
Paul Damen is actief muzikant sinds 1983, Drummer & Bandleider voor de C.B. Milton band, muziekdocent, professioneel drummer, docent drums, producer. Medewerking aan projecten van een eindeloze lijst muzikanten waaronder Tony Spinner, Lionel Richie , The Trammps, Phil Collins, Melissa Etheridge , Eddy Floyd, Tavares, Jimmy Bo Horne, C. Robert Walker, Do, OBERG, Time Bandits, Powerplay Schipper & Bemanning, Joe Cocker & OBERG .
Richard Wallenburg speelde bij the Bluesmasters, Toon, Teun en August, the Fortunate Sons  en is vaste begeleider van de solo projecten van Ernst Jansz solo en CCC Inc.

Een website is in de maak.

Foto’s (c) Vera van Faassen.