Meschiya Lake binnenkort weer in Nederland

Meschiya Lake, de uit New Orleans afkomstige oude stijl Jazz- en swingzangeres komt met haar band; the Little Big Horns,  weer voor een tour naar Europa en zullen ze ook weer een paar keer diverse podia in Nederland aandoen. Voor wie nog nooit van Lake en haar band hebben gehoord; het betreft traditionele swing-muziek uit New Orleans in een hedendaags jasje met authentieke instrumenten zoals Sousafoon bespeeld door Jason Jurzak, een gypsy Maccaferri-gitaar in kundige handen van Russel Welch, aangevuld met slagwerk en de nodige blaasinstrumenten die per tour kunnen wisselen.

Kortgeleden kwam het nieuwe studioalbum ‘The Bad Kids Club’ uit. Het publiek wordt meegenomen naar het New Orleans van voor de tweede wereldoorlog. Meschiya en band staan garant voor een avond swingende ragtime jazz, blues en dixieland zoals het gespeeld werd in de underground jazzclubs in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Op deze link kan je horen waar het precies om gaat; https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/bad-kids-club

foto’s (c) Tom Moerenhout
Tourdata :
Thu May 5 – Bevrijdingsfestival Groningen / Groningen
Sat May 7 – Swing in Utrecht @ TivoliVredenburg Cloud Nine / Utrecht
Sun May 8 – Mama’s Pride Festival / Geleen
Mon May 9 – tba
Wed May 11 – Rotown Rotterdam / Rotterdam
Thu May 12 – Paradiso Amsterdam / Amsterdam
Fri May 13 – Luxor Live / Arnhem