Mary Ann Casale – Restless Heart

CasaleMaryAnn RestlessHeart01

Met “Restless Heart” heeft Mary Ann Casale haar tweede album uitgebracht. Mary Ann is geboren op Long Island, heeft in de zeventiger en tachtiger veel opgetreden in folkclubs en koffiebars. Na een pauze van dertig jaar heeft ze de muziek weer opgenomen en is liedjes gaan schrijven. Dit resulteerde in 2014 in haar debuutalbum “Running Out Of Time”. Deze cd is goed ontvangen door publiek en critici en kennelijk heeft ze de smaak te pakken, want onlangs verscheen dan het nieuwe album. Zij woont in de staat New York, dicht bij de Canadese grens.

Gesteund door prima muzikanten worden twaalf goede nummers gebracht, die allemaal door Mary Ann zelf zijn geschreven. Haar muziekstijl is niet in een vakje te plaatsen. Je hoort blues en folk met een fijne dosis soul en jazz. Dit samen resulteert in gewoon lekkere muziek. Mary Ann heeft een prettige en heldere altstem en haar teksten zijn goed verstaanbaar. En over teksten gesproken, naast een goede zangeres en muzikante is zij ook nog een goede tekstschrijver. Mijn favoriete nummers zijn de opener “Restless Heart”, het droevige en jazzy “By The Riverside” en de blues “Cryin’ Over You”.

Na een prima eerst album heeft Mary Ann Casale nu een zeer goede tweede cd uitgebracht. Twaalf fijne nummers, die het beluisteren meer dan waard zijn. Een aanrader. De cd kan worden aangeschaft via de verkoopkanelen Amazon.com, CDBaby, iTunes enz. en rechtstreeks bij Mary Ann via haar website. (8,5/10) (eigen beheer)