Deel 1 Dutch Blues Challenge in Zoetermeer

Voorheen werd de door de Dutch Blues Foundation gehouden  Dutch Blues Challenge één maal per jaar gehouden  in een zaal in Nieuw Vennep. Met ingang van dit jaar is dit gebeuren opgedeeld in vier voorrondes  die plaats gaan vinden in verschillende bluesclubs verdeeld over het land met achttien bands en zes solisten/duo’s. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek. Een commissie heeft bepaald welke achttien bands en zes solisten/duo’s deelnemen aan de Dutch Blues Challenge. De voorrondes resulteren in een finale, waarbij de acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die één band en één solo/duo selecteert, die zoals gebruikelijk namens Nederland mee gaan doen aan de International Blues Challenge in Memphis. De band mag daarnaast ook Nederland vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.
Tijdens de voorrondes zal één door de vakjury en één door het publiek gekozen act doorgaan naar de finale.
De eerste uit de reeks zal op 30 april a.s. worden gehouden in JJ Music House te Zoetermeer.

challenge 2016

Op deze datum zullen vanaf 20.00 uur maar liefst 6 bands voor het voetlicht treden om door een deskundige jury te worden beoordeeld op hun/haar kunnen, te weten ; Blues Dog & Friends, Bluestooth, Bos’s Bluesband, Ramblin’ Dog, St. Louis Slim en Temporary Roads.

zie voor meer informatie : http://www.dutchbluesfoundation.nl/