Sean Pinchin – Monkey Brain

PinchinSean MonkeyBrain_c

Met “Monkey Brain” heeft de in Toronto woonachtige Sean Pinchin onlangs zijn vijfde album uitgebracht. Met acht zelfgeschreven nummers en begeleid door Mark McIntyre (bas), Adam Warner (drums), Emma-Lee (achtergrondzang) en Rob Szabo (Rhodes). Laatstgenoemde tekent ook voor de productie.

De acht nummers zijn gebaseerd op blues, maar trekken duidelijk meer de kant op van de rock. Met flink stampwerk en een hoog tempo wordt door de acht nummers heen gewalst. Pinchin is een goede tekstschrijver. Hij heeft het een en ander te vertellen in deze nummers en dat maakt het album zeker waard om te worden beluisterd. Ik schrijf al ‘gewalst’, waarmee ik aangeef dat er naar mening wat te weinig variatie in de nummers zit. Dat vind ik jammer. Iets meer spelen met tempo en volume had de cd aantrekkelijker gemaakt. (Eigen beheer ) (6,5/10)