Magic Frankie back in business

De gangster of the Blues, Magic Frankie,  is weer helemaal terug. Met zijn Blues Disease trad hij afgelopen zaterdag voor het voetlicht voor een sfeervol optreden in een uitverkocht Calypso Theater in Wijk bij Duurstede tijdens een van de Bluesavonden die de immer actieve vereniging Blues in Wijk heeft georganiseerd.

De formatie veroorzaakte in de jaren 80 van de vorige eeuw een ware bluesgolf in Nederland, maar werd ook internationaal opgemerkt. B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden “You really play my kind of blues.”

Het nieuwe millennium bracht Frankie gezondheidsproblemen.  Op persoonlijk vlak kwam Magic Frankie veel tegenslag tegen, waardoor hij besloot zijn gitaar  op te bergen en het podium vaarwel te zeggen,.  De bluesspirit was kwijt, de magie gebroken. Gelukkig kwam hier na lange tijd toch verandering in.   Als hij een tijd later door de Southside Bluesrevue wordt gevraagd om in te vallen omdat hun zanger wegens ziekte verstek moest laten gaan, komt Magic Frankie weer tot leven. Bij het spelen van de eerste noten realiseert Frankie zich dat hij niet alleen blues maakt: hij ademt blues. Hij besloot op dat moment zijn opgedane levenservaring te gebruiken om zijn muziek nog intenser uit te dragen. The Gangster of the Blues is back in business en het merendeel van de leden  van de Southside Bluesrevue zijn nu in gelijfd bij de nieuwe Blues Disease.  Met een gedegen strakke begeleidingsband met Armando Jansen op sologitaar, Pim Spetters op Wurlitzer piano en Hammondorgel, Mark Harmsma op de bad en Frans Damen op drums, was Frankie weer helemaal de oude en bezorgde hij het publiek een top-avond.

www.magicfrankie.nl

 

foto’s ( c) Tom Moerenhout