Willem van der Schoof wint Dutch Blues Award Toetsenist 2015

Blues-Music-awards[1]Willem van der Schoof mag binnenkort de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Toetsenist in ontvangst nemen. Na een eerdere nominatie over 2013 heeft hij de Award dit keer weten te verzilveren. De Award zal aan Willem worden uitgereikt op 22 april a.s. tijdens het optreden van Kees Dusink’s Forever Blues Project bij ‘Haagse Hout Heeft de Blues’.

 

Willem van der Schoof Willem is sinds 1986 betrokken bij de blues en heeft in de loop der jaren gespeeld in de Southside Blues Band, Oscar Benton Blues Band, Robert Smith Blues Band, Eelco Gelling Band en Kroppo’s Blues Band. Verder heeft hij een keur aan buitenlandse muzikanten begeleid tijdens hun tours door de lage landen, zoals Chick Willis en Eric Steckel. Met de Ori Naftaly Band nam hij deel aan de International Blues Challenge in Memphis. Sinds 2015 speelt hij in Sweet Bourbon en Kees Dusink’s Blues Forever Project.

Hoewel hij zijn waarde in de loop der jaren al ruimschoots bewezen heeft, is vooral zijn bijdrage aan Kees Dusink’s Project de nominatiecommissie opgevallen. Begonnen als een kortlopend project heeft het gezelschap zoveel indruk gemaakt, dat het vaste grond onder de voeten heeft gekregen mede dankzij de niet te onderschatten bijdrage van Willem.