The Reverend Shawn Amos – The Reverend Shawn Amos Loves You

AmosTheReverendShawnAmos LovesYou_c

Met de boodschap “The Reverend Shawn Amos Loves You” lacht kijkt deze zangeres en harmonicaman je vanaf de hoes van dit Aldus getitelde album je aan. Hij is geboren in New York City en opgegroeid in Los Angeles, waar hij nu woonachtig is in het voorstadje Hollywood. Naast een muzikale carrière kent hij als voormalig A&R executive bij Rhino Records en vicepresident A&R bij Shout! Factory de muziekbusiness als geen ander.

Met steun van Chris “Doctor” Roberts (gitaar), Brady Blade (drums), Chris Thomas (bas) en de toetsenisten, Anthony Marinelli en Hassell Teekell zijn twaalf prima songs opgenomen, waarvan The Reverend er tien zelf heeft geschreven. Als gasten doen nog The Blind Boys Of Alabama, Missy Andersen en saxofonist Mindy Abair, die tevens de productie in handen had. “The Reverend Shawn Amos Loves You” is een prima album geworden met muziek die het midden houdt tussen blues, gospel en rock. Muzikaal zit het goed in elkaar. De band rockt en swingt; het is genieten van begin tot eind. (Put Together) (7,5/10)